De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Badjak Empat
Sambal met tomaat en kokosmelk
Ingrediënten:
- 200 ml. santen
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 3 eetlepels sambal oelek
- halve theelepel trassi
- gula djawa
- zout
- olie
Bereiding:
Kook de tomaat tot hij zacht is. Maak de tomaat, de sjalotten, de knoflook en de trassi fijn door te vijzelen of te blenden tot een pasta. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit de sambal oelek met de pasta. Voeg de santen toe en laat het mengsel op laag vuur sudderen tot het olie begint af te scheiden. Voeg zout en gula djawa naar smaak toe en roer goed door.
download