De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Badjak Empat
Sambal met tomaat en kokosmelk
Ingrediënten:
- 200 ml. santen
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 3 eetlepels sambal oelek
- halve theelepel trassi
- gula djawa
- zout
- olie
Bereiding:
Kook de tomaat tot hij zacht is. Maak de tomaat, de sjalotten, de knoflook en de trassi fijn door te vijzelen of te blenden tot een pasta. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit de sambal oelek met de pasta. Voeg de santen toe en laat het mengsel op laag vuur sudderen tot het olie begint af te scheiden. Voeg zout en gula djawa naar smaak toe en roer goed door.
download