De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Lapis Beras
Gelaagde gestoomde rijstcake met kokosmelk en cacao
Ingrediënten:
- 800 ml. santen
- 250 gr. suiker
- 200 gr. rijstmeel
- 100 gr. kikkererwtenbloem
- 3 daun pandan
- 1,5 theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel water
- halve theelepel zout
- olie
Bereiding:
Breng de santen, daun pandan en het zout aan de kook op middelhoog vuur en roer voortdurend om aanbranden te voorkomen. Haal na het koken de pan van het vuur en zeef de daun pandan eruit. Meng in een grote kom het rijstmeel, kikkererwtenbloem en de suiker. Giet langzaam de warme santen erbij en roer tot een glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verdeel het beslag over twee kommen. Meng in een kleine kom de cacaopoeder met het water tot een pasta en voeg deze toe aan één van de kommen met beslag. Verwarm een cakevorm in een stoompan en bestrijk deze met een dun laagje olie. Giet twee soeplepels van het witte beslag in de vorm en stoom 5 tot 7 minuten tot het gestold is. Giet vervolgens twee soeplepels van het bruine beslag erover en stoom opnieuw 5 tot 7 minuten. Herhaal dit proces, afwisselend tussen wit en bruin beslag, tot al het beslag is gebruikt. Stoom de cake daarna nog 30 tot 45 minuten tot deze volledig gaar is. Laat de cake afkoelen voor het snijden. Serveer de Lapis Beras in dunne plakken.