Totaal recepten

2879 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Rempah Tiga

Basis kruidenpasta met gedroogde garnalen


Ingrediënten:

- 200 ml. water
- 200 gr. sjalotten
- 100 gr. ebi
- 50 gr. kemirienoten
- 5 gr. kemangi
- 5 gr. kunyit
- 5 gr. laos
- 5 gr. trassi
- 15 teentjes knoflook
- 12 gedroogde pepers
- 1 lombok
- 8 cm. serehstengel
- 2 theelepels ketumbar
- olie

Bereiding:

Pel de sjalotten en snijd deze grof. Snijd de serehstengel, de kunyit, de laos en de lombok in grove stukken. Maal de sjalotten, kemirienoten, trassi, kunyit, laos, serehstengel, knoflook, gedroogde pepers, lombok, ketumbar, kemangi en ebi samen fijn tot een gladde pasta. Voeg tijdens het malen beetje bij beetje het water toe om de pasta smeuïg te maken. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit de pasta kort aan tot deze begint te geuren. Gebruik de rempah tiga direct als basis voor stoofschotels of bewaar de pasta in een afgesloten pot in de koelkast voor later gebruik. Serveer de rempah tiga als kruidenbasis bij vlees-, vis- of groentegerechten.

download