Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bami Goreng Udang

Eiermie met garnalen en spinazie


Ingrediënten:

- 150 gr. gepelde garnalen
- 500 gr. verse spinazie
- 1 pak eiermie
- 2 uien
- teen knoflook
- zout
- peper
- laos
- 3 eetlepels ketjap manis
- trassi
- olie

Bereiding:

Bestrooi de garnalen met zout, peper en laos en giet er ca. 3 eetlepels ketjap bij. Laat dit even marineren. Was de spinazie, snijd het in grove stukken en laat het in een vergiet uitlekken. Verkruimel de eiermie terwijl het nog in de verpakking zit. Zet een pan met water op het vuur en laat het water koken. Doe de eiermie hierin en laat het op een zacht vuurtje gaar worden. Zodra het gaar is, gelijk in een vergiet uit laten lekken. Fruit ondertussen de garnalen in 2 eetlepels olie tot ze bruin zijn en laat ze uitlekken. Doe het zelfde met de spinazie, maar laat het niet te zacht worden. Fruit in de achtergebleven olie de knoflook en de uien glazig. Voeg dan de garnalen, spinazie en bami toe en schep alles goed door elkaar. Eventueel op smaak brengen met zout, peper of nootmuskaat.

Bami Goreng Udang