Totaal recepten

2879 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Kue Kering Loempia

Gefrituurde rolletjes met groente, kip en garnalen


Ingrediënten:

Deeg:

- 500 gr. bloem
- 350 ml. water
- 1 ei
- halve theelepel zout
- olie

Vulling:

- 200 gr. tahu takwa
- 150 gr. tauge
- 150 gr. bengkuang
- 100 gr. kip
- 100 gr. tijgergarnalen
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap
- halve theelepel zout
- kwart theelepel zwarte peper
- olie

Bereiding:

Meng de bloem met het ei en het zout, voeg geleidelijk het water en een beetje olie toe tot een stevig beslag ontstaat en laat dit rusten voor twee uur. Bereid voor de vulling de sjalotten en de knoflook fijn door te vijzelen of te blenden. Snijd de kip en de tijgergarnaal fijn, rasp de bengkuang en snijd de tahu takwa in stukjes.

Verhit olie in een pan en fruit de sjalotten en de knoflook tot ze geurig zijn, voeg de fijngesneden kip en tijgergarnaal toe en roerbak tot de kleur verandert. Roer de tauge, de bengkuang, de tahu takwa, de ketjap, het zout en de zwarte peper erdoor en roerbak het tot het gaar is. Laat de vulling afkoelen. Verwarm een anti-aanbakpan en bak dunne pannenkoeken van het beslag tot al het beslag gebruikt is. Schep een eetlepel vulling op de pannenkoek, vouw het dicht als een enveloppe en rol het op. Plak de rand dicht met een beetje beslag. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de loempia's mooi goudbruin krokant.

download