De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Kue Djahe
Krokante gemberkoekjes met sesamzaad
Ingrediënten:
- 500 gr. tapiocameel
- 250 gr. poedersuiker
- 50 gr. boter
- 25 gr. sesamzaadjes
- 125 ml. eiwit
- 3 eetlepels djahe
- olie
Bereiding:
Meng de poedersuiker en de boter in een kom met een mixer tot het mengsel wit en luchtig is. Voeg het eiwit toe en mix verder tot alles goed is opgenomen. Roer de djahe en het tapiocameel erdoor tot een stevig beslag ontstaat. Schep het beslag in een spuitzak met een kleine opening of gebruik een plastic zak waarvan de punt is afgeknipt. Vet een bakplaat in met een dun laagje olie. Spuit het beslag in kleine porties op de bakplaat en bestrooi deze met de sesamzaadjes. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bak de koekjes gedurende 15 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster. Serveer de koekjes bij een kop thee of koffie.