De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Cumi Serpih Cabai
Inktvis met pittige kruiden en sesamzaadjes
Ingrediënten:
- 800 gr. inktvis
- 2 stengels bosui
- 6 eetlepels chilisaus
- 3 eetlepels gedroogde chilipepers
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 theelepel szechuan peper
- olie
Bumbu:
- 6 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
Topping:
- 4 eetlepels koriander
- 1 eetlepel sesamzaadjes
Bereiding:
Kneus de knoflook en snijd de djahe fijn. Bereid de bumbu door de ingredienten fijn te maken met vijzelen of blenden tot een pasta en roer ze met de chilisaus, gedroogde chilipepers, kristalsuiker, ketjap asin, szechuan peper en een eetlepel sesamolie tot een mengsel. Verhit de olie in een pan en bak de inktvis tot bijna gaar. Voeg de bosui, knoflook en djahe toe en bak tot het geurt. Roer de bumbu erdoor en bak snel mee tot alles gelijkmatig is. Serveer met de topping erop gestrooid.