Totaal recepten

2879 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Risolles Lima

Gefrituurde deegpakketjes met vlees en groenten


Ingrediënten:

- 600 ml. melk
- 450 gr. rundergehakt
- 300 gr. tarwebloem
- 200 gr. paneermeel
- 40 gr. doperwtjes
- 4 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 1 prei
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 eetlepel suiker
- halve theelepel trassi
- halve theelepel nootmuskaat
- olie

Bereiding:

Hak de prei, de ui en de knoflook fijn en snijd de wortel en de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook even aan op laag vuur. Roer de trassi erdoor en voeg het gehakt toe. Bak het vlees bruin en kruid met nootmuskaat, zout en peper. Voeg de wortel, de prei en de bleekselderij toe en laat alles 5 tot 7 minuten meebakken onder voortdurend roeren. Strooi de suiker erbij, meng goed en bak het kort door. Roer 2 eetlepels bloem door het mengsel en bak het een paar minuten mee tot het bindt. Giet geleidelijk 200 ml. melk erbij, al roerend, om een dikke saus te vormen. Voeg de doperwt toe en laat het afkoelen.

Meng de bloem met 2 eieren, een beetje zout, 400 ml. melk en wat olie tot een egaal mengsel. Bak ca. 12 dunne pannenkoeken in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur, met een beetje olie. Klop de overige eieren los in een kom en vul een andere kom met paneermeel. Vul elke pannenkoek met een lepel van het vleesmengsel, vouw dicht als een enveloppe en seal de randen met het geklopte ei. Haal de pakketjes door het ei en door het paneermeel voor een knapperige laag, eventueel deze stappen nog een keer herhalen. Verhit voldoende olie in een pan op 175 graden en frituur de risolles tot ze goudbruin zijn, ongeveer 4 minuten per kant, doe er niet te veel tegelijk.

download