De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Pepesan Tiga
Gestoomde vispakjes met kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. kabeljauwfilet
- citroensap
- olie
Bumbu:
- 3 eetlepels ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kunyitpoeder
- 1 eetlepel asemwater
- 1 theelepel basilicum
- zout
Bereiding:
Snijd de kabeljauwfilet in vier stukken en wrijf ze in met een beetje zout en een beetje citroensap. Maak een pasta van de ui, knoflook, sambal oelek, laos en kunyitpoeder door te vijzelen of te blenden en meng het met het asemwater. Leg de stukken vis op, met olie ingesmeerde, aluminiumfolie en bedek ze met de pasta. Sluit de foliepakjes goed af zodat er niets uit lekt. Stoom ze in een rijststomer gedurende 30 tot 45 minuten. Rooster ze indien nodig daarna in de oven of op houtskool.