De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Lotek
Groentegerecht met pindasaus
Ingrediënten:
- 150 gr. sperziebonen
- 100 gr. spinazie
- 100 gr. witte kool
- 100 gr. kacang tolo
- 1 aardappel
- olie
Bumbu:
- 5 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels asemwater
- 2 theelepels sambal oelek
- halve theelepel kencur
- zout
Bereiding:
Kook de bonen in gezouten water in ongeveer 5 minuten gaar. Blancheer de spinazie en de witte kool kort, elk afzonderlijk, en laat ze goed uitlekken. Blancheer de kacang tolo kort in kokend water. Kook de aardappel gaar en prak deze fijn. Meng de geprakte aardappel met de pindakaas, asemwater, sambal oelek en kencur tot een gladde saus. Voeg 1 a 2 eetlepels water toe voor de juiste consistentie. Verhit een kleine hoeveelheid olie in een pan en bak de groenten kort aan. Meng de afgegoten groenten vervolgens door de bumbu. Laat het gerecht afkoelen tot lauw voor het serveren.
