De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Opor Ayam Panggang
Gegrilde kip in kruidige kokossaus
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 1 ltr. santen
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 1 asempeul
- kwart theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 6 kemirienoten
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. laos
- 1 theelepel zout
- halve theelepel djinten
- kwart theelepel trassi
Bereiding:
Pel de asempeul, maak het vruchtvlees fijn en meng dit met wat water. Wrijf de kip in met het asempapje en laat het ca. 15 min. staan, spoel het daarna af met water. Grill de kip tot het half gaar is en zet het apart. Maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu in een pan tot het geurt en voeg de santen, de daun djeruk purut en de daun salam toe. Breng het mengsel aan de kook en roer het goed door. Voeg de gegrilde kip toe en stoof het geheel tot de saus dikker wordt en de kip gaar is. Serveer het warm met rijst.