De nieuwste recepten
Basisgerechten
Mie Goreng Dua
Bijgerechten
Opor Ayam Panggang
Gado-Gado Lima
Gulai Nangka
Ayam Bakar Smoor
Tempeh Cabe Hijau Taoco
Sotong Bakar Percik
Sambal Kukus Terong
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Tv snacks
Tempeh Goreng Panir
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Kukus Terong
Gestoomde aubergine met pittige sambal
Ingrediënten:
- 30 rawits
- 10 lomboks
- 6 aubergines
- 4 tomaten
- 4 sjalotten
Bumbu:
- 2 theelepels bouillonpoeder
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel suiker
- halve theelepel zout
Bereiding:
Was de aubergines, rawits, lomboks en tomaten grondig. Stoom dit allemaal samen met de sjalotjes voor ca. 20 min. of tot alles gaar is. Snijd de aubergines in stukjes of plakken en houd dit apart. Maal vervolgens de rawits, lomboks, tomaten en sjalotten fijn tot een gladde pasta en voeg de bouillonpoeder, trassi, suiker en zout toe. Meng alles goed door elkaar en serveer de sambal bij de gestoomde aubergines.
download