De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Gado-Gado Lima
Groentesalade met kipspiesjes en pindasaus
Ingrediënten:
- 750 gr. kipdijfilets
- 200 gr. haricot verts
- 200 ml. santen
- 4 aardappelen
- 4 eieren
- 2 tenen knoflook
- 2 kopjes geroosterde pinda's
- 2 kopjes rode kool
- 2 kopjes spinazie
- 1 kopje tauge
- 1 komkommer
- 1 eetlepel vissaus
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kunyitpoeder
- halve theelepel peper
- gula djawa
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C en snijd de aardappelen in parten, besprenkel ze met een theelepel olie en zout en rooster ze 45 minuten tot ze goudbruin zijn. Snijd de komkommer in plakjes en de eieren in parten. Snijd de filets in smalle reepjes en meng het met kunyitpoeder, peper, vissaus en de olie, laat het 10 minuten marineren en rijg het aan spiesjes. Bak ze in een pan op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Kook de haricot verts in kokend water voor ca. 5 minuten en koel ze direct in ijswater.
Maak de pindasaus door de pinda's, knoflook en lomboks te vijzelen en blend dit samen met de santen, gula djawa en limoensap tot een gladde saus. Schik de geroosterde aardappelen, haricot verts, gekookte eieren, rode kool, spinazie, tauge en komkommer op een schaal, voeg de kipspiesjes toe en giet de pindasaus erover voor een hartige salade.