Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bandeng Kemirie

Makreel in kemiriesaus


Ingrediënten:

- 1 middelgrote makreel
- 6 tenen knoflook
- 10 kemirienoten
- 1 theelepel laos
- 4 dl. santen
- kunyit
- 1 theelepel trassi
- 3 lomboks
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel sereh
- olie
- zout

Bereiding:

Snijd de vis in moten. Wrijf deze in met zout en bak de vis in zeer hete olie. Als de vis gaar is haal het geheel dan uit de pan. Snijd de knoflook en de lomboks fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en hak deze zeer fijn, vermeng ze met de kunyit, sereh, laos, zout en de trassi en bak ze in olie half gaar. Doe de moten vis met santen en asem bij de kruiden in de pan en laat alles samen zachtjes koken tot de saus dik wordt. Haal de vis eruit, leg ze op een schaal en giet er de saus overheen.

Bandeng Kemirie