De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Pandan Chiffon Cake
Luchtige groene cake met pandan
Ingrediënten:
- 250 ml. zelfrijzend bakmeel
- 6 eieren
- 8 eetlepels water
- kwart theelepel creme of tartar
- kwart theelepel pandanpasta
- olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius en klop de eiwitten met creme of tartar tot stijve pieken in een kom, terwijl je in een andere kom de eidooiers met suiker mixt tot het opgelost is. Roer pandanpasta door het eidooiermengsel met water en zelfrijzend bakmeel en voeg olie toe voor de juiste consistentie. Spatel het mengsel voorzichtig door de eiwitten tot een homogeen beslag. Giet het beslag in een cakevorm en bak het in de oven gedurende 45 minuten tot een prikker schoon uitkomt. Laat de cake daarna ondersteboven afkoelen in de vorm om inzakken te voorkomen en haal hem voorzichtig los met een mes voordat je hem serveert.