De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Ayam Indonesia Dua
Gegrilde kip met pindasaus en peultjes
Ingrediënten:
- 450 gr. kip
- 350 gr. peultjes
- 500 ml. water
- 250 ml. kippenbouillon
- 8 sjalotten
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel ketjap
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel chilipoeder
- pinda
- olie
Bereiding:
Breng het water in een pan aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst 20 minuten zachtjes koken tot deze gaar is. Stoom de peultjes in een stoompan boven kokend water gedurende 10 minuten, tot ze beetgaar zijn. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en bak de kip 5 minuten per kant of tot het vlees gaar is. Maak de saus door in een andere pan de bouillon, pindakaas, honing, ketjap en het chilipoeder op middelhoog vuur te mengen. Roer de saus 5 minuten tot deze licht is ingedikt. Voeg de peultjes toe aan de saus en verwarm het geheel kort door. Snijd de sjalotten fijn en hak de pinda’s grof. Serveer de kip met de saus over de rijst en garneer met de sjalotten en gehakte pinda’s.