De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Ayam Penyet Pedas
Gebakken kip met pittige sambal
Ingrediënten:
- 4 kippendijen
- 300 ml. water
- 11 rawits
- 5 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 2 daun salam
- 1 bosje kemangi
- halve tomaat
- 1,5 cm. djahe
- 1,5 cm. laos
- 4 eetlepels limoensap
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel trassi
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel suiker
- olie
Bereiding:
Verwijder de steeltjes van de rawits. Snijd 3 teentjes knoflook, 1 sjalotje, djahe en laos fijn en maal het met de ketumbar en 1,5 theelepel zout tot een glad mengsel. Breng het water in een pan aan de kook met de kippendijen en daun salam en laat het 20 minuten sudderen tot de kip gaar is. Bak vervolgens de kip 5 tot 10 minuten in een pan met olie of tot het goudbruin is. Verhit wat olie in een andere pan en fruit de resterende sjalotten, tomaat en rawits 2 minuten en maal dit mengsel met het limoensap, trassi, halve theelepel zout, suiker en kemangi tot een pasta. Serveer de sambal bij de kip.