De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Sateh Ayam Bakar
Gegrilde kipspiesjes met pindasaus
Ingrediënten:
- 6 kipfilets
- 1 ui
- 20 satehstokjes
Marinade:
- 6 eetlepels ketjap
- 4 teentjes knoflook
- halve theelepel zwarte peper
- halve theelepel djinten
Saus:
- 250 ml. water
- 8 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 eetlepels ketjap
- 1 teentje knoflook
- halve citroen
Bereiding:
Week de satehstokjes 20 minuten in water om verbranden te voorkomen. Snijd de kipfilets in reepjes en doe deze in een kom. Pers de teentjes knoflook voor de marinade en meng het met de overige marinade ingredienten. Giet dit over de kip en laat dit voor 15 minuten marineren. Verhit ondertussen voor de saus de arachideolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn, dan pindakaas, suiker, ketjap en water toevoegen en roer tot het mengsel dikker wordt. Voeg het citroensap toe naar smaak. Rijg de kipreepjes aan de spiesjes en bak het op de barbecue of een voorverwarmde grill tot ze gaar en goudbruin zijn. Serveer de saus apart bij de sateh.