De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Tahu Goreng Bumbu Kuning Dua
Gefrituurde tofu met kruidige gele bumbu
Ingrediënten:
- 2 blokken tahu
- 750 ml. water
- 2 daun salam
- 2 serehstengels
- 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel kunyitpoeder
- olie
Bumbu:
- 75 gr. sjalot
- 6 kemirienoten
- 4 tenen knoflook
- 1 schijfje laos
Bereiding:
Snijd elke blok tahu in acht stukken, zodat je in totaal zestien stukken hebt. Maal de bumbu tot een pasta. Breng in een pan het water aan de kook met de gemalen bumbu, serehstengels, daun salam, zout, ketumbar en kunyitpoeder en voeg de stukken tahu toe. Laat dit op laag vuur ca. een uur sudderen tot de vloeistof bijna is verdampt. Haal de tahu uit de pan en laat het goed uitlekken om spatten te voorkomen. Verhit voldoende olie om te frituren tot 180 graden en frituur de tahu stukken mooi goudbruin. Serveer de gefrituurde tahu direct.