De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Gulai Nangka
Gestoofde jonge nangka in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 400 ml. water
- 200 ml. santen
- 280 gr. jonge nangka
- 5 gr. asempasta
- 3 kardemoms
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 1 steranijs
- 1 theelepel kunyitpoeder
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 50 gr. sjalotten
- 10 lomboks
- 3 kemirienoten
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
Bereiding:
Snijd de nangka in niet al te grote stukken. Maal voor de bumbu de sjalotten, de lomboks, de kemirienoten, de knoflook, de djahe en de laos fijn tot een pasta. Verhit 4 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de bumbu voor ca. 3 minuten samen met de steranijs, de kardemoms, het kunyitpoeder, de daun salam en de daun djeruk purut tot het geurt. Voeg de nangka toe en schep deze goed door de bumbu. Voeg de santen, het water, de asempasta, het zout en de gula djawa toe aan de pan. Breng dit mengsel aan de kook, verlaag het vuur en laat het ca. 2 uur sudderen. Pas het zout en de gula djawa aan naar smaak. Serveer de gulai nangka warm als bijgerecht bij rijst.