Totaal recepten

2879 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Ongol-Ongol Singkong

Gestoomde cassavecake met kokos


Ingrediënten:

- 450 gr. cassave
- 200 gr. vers geraspte kokos
- 100 gr. suiker
- 125 ml. santen
- 7 gr. agar-agarpoeder
- 3 daun pandan
- 2 schijfjes djahe
- 2 schijfjes laos
- 1 theelepel vanille-essence
- halve theelepel zout
- olie

Bereiding:

Meng de cassave, santen, suiker, het agar-agarpoeder, vanille-essence en het zout in een kom tot een glad beslag. Giet dit beslag in een pan geschikt voor stomen. Voeg 2 daun pandan, de schijfjes djahe en de schijfjes laos toe aan het beslag voor extra aroma. Stoom het mengsel in een stomer gedurende vijftig minuten tot het een stevige cake vormt. Laat de cake volledig afkoelen, bij voorkeur in de koelkast, om het snijden te vergemakkelijken.

Meng voor de garnering de vers geraspte kokos met een snufje zout en stoom deze kort met de daun pandan om de smaak te versterken. Snijd de afgekoelde cake in stukken en wentel deze door de gestoomde kokos.

download