De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Kari Ayam Djawa Dua
Gestoofde kip in kruidige kokosmelk
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1,1 ltr. bouillon
- 400 ml. santen
- 3 daun salam
- 2 serehstengels
- 2 daun djeruk purut
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 eetlepel tamarinde
- 1 theelepel zout
- halve theelepel kunyitpoeder
- halve theelepel djinten
- halve theelepel peper
- olie
Bumbu:
- 7 sjalotjes
- 6 kemirienoten
- 4 tenen knoflook
- 1 cm. djahe
- 1 cm. laos
Bereiding:
Was de kip en snijd het in 8 tot 12 stukken. Maal de bumbu in een blender fijn tot een pasta. Verwarm een beetje olie in een wok en fruit de bumbu samen met de serehstengels, daun salam, kunyitpoeder, djinten en peper gedurende een paar minuten totdat de geur vrijkomt. Voeg de kip toe en roerbak tot het vlees niet meer roze is. Voeg dan de santen, bouillon, daun djeruk purut, tamarinde, gula djawa en zout toe om alles op smaak te brengen. Breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur sudderen tot de kip gaar en de saus ingedikt is.