De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Ayam Bakar Smoor
Gesmoorde, gegrilde kip met een kruidige saus
Ingrediënten:
- 10 stukken kip
- 250 ml. water
- 2 daun salam
- 2 kruidnagels
- 1 tomaat
- 1 kaneelstokje
- 1,5 theelepel zout
- halve theelepel nootmuskaat
- halve theelepel zwarte peper
- kwart theelepel djinten
- olie
Bumbu:
- 100 gr. sjalot
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 cm. djahe
Bereiding:
Snijd de tomaat in stukjes. Maal de bumbu tot een pasta en verhit 3 eetlepels olie in een wok. Fruit de bumbu samen met de daun salam, kruidnagels, kaneelstokje, kwart theelepel djinten, halve theelepel nootmuskaat en halve theelepel zwarte peper tot het geurig ruikt. Voeg de kip toe, bak het mee tot het niet meer rauw is en roer dan de tomaat erdoor tot deze slinkt. Meng er 1,5 theelepel zout en de ketjap door en breng het aan de kook. Laat het ca. 30 minuten op lage hitte sudderen met de deksel erop tot de kip gaar en mals is. Haal de kip uit de wok en leg deze op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat. Verhoog de hitte, kook de de saus in tot dik en zeef het, houd deze saus apart. Verwarm de ovengrill en bestrijk de kip regelmatig met de saus tijdens het grillen tot deze licht geblakerd is, rond vier minuten per kant voor een knapperige buitenkant. Serveer de kip direct met witte rijst en de overgebleven saus.