De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Gulai Kambing Lima
Gestoofd lamsvlees in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 450 gr. lamsvlees
- 500 ml. water
- 200 ml. santen
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 kruidnagels
- 1 serehstengel
- 1 kardemom
- 1 kaneelstok
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 theelepel zout
- halve theelepel witte peper
- olie
Bumbu:
- 100 gr. sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 lomboks
- 4 kemirienoten
- 2 cm. djahe
- 1 cm. laos
- 1 cm. kunyit
- 1 eetlepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
Bereiding:
Maal de bumbu tot een gladde pasta fijn door te vijzelen of te blenden. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de bumbu samen met de serehstengel, de daun djeruk purut, de daun salam, de kruidnagels, de kardemom en het kaneelstokje ongeveer 3 minuten tot het mengsel geurig is.
Voeg het lamsvlees toe en roer tot het vlees niet meer roze is. Giet de santen en het water in de pan, voeg de gula djawa, het zout en de witte peper toe en roer goed door. Breng het geheel aan de kook, verlaag vervolgens het vuur en laat het 1,5 tot 2 uur sudderen tot het lamsvlees mals is en de saus is ingedikt.