Totaal recepten

2879 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Ikan Goreng Saus Lemon

Gefrituurde tilapiareepjes met zoetzure citroensaus


Ingrediënten:

- 400 gr. tilapia
- 200 gr. sjalotten
- 100 gr. bloem
- 500 ml. visbouillon
- 150 ml. water
- 80 ml. honing
- 4 teentjes knoflook
- 2 citroenen
- 2 bosuien
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels roomboter
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1,5 theelepel zout
- halve theelepel suiker
- paneermeel
- olie

Bereiding:

Snijd de tilapia in reepjes en marineer deze met 1 eetlepel citroensap en een halve theelepel zout gedurende 15 minuten. Meng in een kom 100 gram bloem, een halve theelepel zout, een halve theelepel suiker en 150 ml water tot een dikke pasta. Dompel de gemarineerde visreepjes in dit beslag en wentel ze door het paneermeel. Verhit olie tot 180 graden Celsius en frituur de visreepjes goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op een rooster.

Smelt voor de saus 2 eetlepels roomboter in een wok op middelhoog vuur en fruit de fijngesneden sjalotten en knoflook tot ze geuren en glazig zijn. Voeg de visbouillon, de rasp en het sap van 2 citroenen, de honing en 1 theelepel zout toe en breng aan de kook. Proef de saus en voeg eventueel 1 eetlepel suiker toe als deze te zuur is. Roer 2 eetlepels maïzena met 2 eetlepels water tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Laat 2 minuten koken tot de saus bindt. Voeg de gefrituurde visreepjes toe aan de saus en schep voorzichtig om tot ze bedekt zijn. Garneer met fijngesneden bosuien en serveer direct.

download