De nieuwste recepten
Basisgerechten
Bijgerechten
Tv snacks
Tahu Takwa
Gefrituurde tofu met knapperige kruidenlaag
Ingrediënten:
- 300 gr. tahu
- 2 eetlepels tapiocameel
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- halve theelepel witte peper
- halve theelepel kunyit
- olie
Bereiding:
Dep de tahu droog met keukenpapier en snijd deze in blokjes. Meng in een kom het tapiocameel, het knoflookpoeder, het zout en de witte peper en de kunyit tot een gelijkmatig mengsel. Wentel de tahu blokjes door dit mengsel en zorg dat ze aan alle kanten licht bedekt zijn. Verhit 5 eetlepels olie in een diepe pan tot ongeveer 175 graden Celsius. Frituur de tahu blokjes in kleine porties in circa 3 tot 5 minuten goudbruin en krokant. Haal de gefrituurde tahu uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier. Serveer de tahu takwa warm als bijgerecht of snack.