De nieuwste recepten
Basisrecepten
Rempah Tiga
Bijgerechten
Tahu Takwa
Ayam Indonesia Dua
Gulai Kambing Lima
Ikan Goreng Saus Lemon
Ayam Kremes Dua
Koffiesnacks
Lapis Beras
Kue Djahe
Klepon Tiga
Tv snacks
Kue Kering Loempia
Ontvang recepten in je e-mail!
Baronang Bakar
Geroosterde kabeljauw van de barbecue
Ingrediënten:
- 400 gr. kabeljauw
- 3 sjalotten
- zout
- 3 cm. kunyit
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 schijf djahe
- 3 tenen knoflook
- 1 daun djeruk purut
- 3 rode lomboks
- sambal badjak
Bereiding:
Was de vis en kerf hem aan beide kanten enkele malen in. Pel de sjalotjes, knoflook, djahe en kunyit en snijd ze fijn. Was de lomboks en snijd ze in dunne ringen. Maak voor de bumbu de sjalotjes, knoflook, lomboks, djahe, djeruk purut en kunyit in de vijzel fijn. Meng de bumbu met de ketjap manis en zout naar smaak. Wrijf de vis hiermee goed in. Wikkel de vis in aluminiumfolie en rooster het op de barbecue in ca. 5 min. aan elke kant gaar. Serveer hier de sambal bij.
download