Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Base Gede

Basis kruidenpasta voor bereiding van verschillende gerechten


Ingrediënten:

- 25 sjalotten
- 12 tenen knoflook
- 7 rode lomboks
- 5 schijven laos
- 5 cm. kencur
- 10 cm. verse kunyit
- 1 eetlepel ketumbar
- 6 kemirienoten
- 2 theelepels trassi
- halve theelepel zwarte peperkorrels
- halve theelepel nootmuskaat
- 3 kruidnagels
- 4 eetlepels olie

Bereiding:

Schil de laos, kencur en kunyit en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Pof de kemirienoten. Maal alle ingredienten, behalve de olie en de kruidnagels, tot een pasta. Verhit de olie in een wok. Bak de pasta 5 min. op hoog vuur onder voortdurend roeren tot goudkleur. Deze basis van kruiden kunt u voor ongeveer een week in de koelkast bewaren. Altijd oppassen dat het niet gaat bederven.

Base Gede