Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Bali

Eend op Balinese wijze

Bebek Bali | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Antoinette Jense


Ingrediënten:

- 1 eend
- 50 gr. geraspte kokos
- 2 dl. santen
- zout
- zwarte peper
- gefruite uitjes
- slabladeren

Bumbu:

- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 1 schijf laos
- halve theelepel kunyit
- 2 rode lomboks
- 8 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Verdeel de eend in acht stukken. Snijd het vet van het eendenvlees. Doe het afgesneden eendenvet in een voorverwarmde, droge koekenpan en bak het vet uit. Bewaar het vet. Bak de geraspte kokos in een droge koekenpan tot de kokos goed bruin en knapperig is. Snijd de ui in ringen en de knoflook, de laos en de djahe in plakjes en snijd de lomboks in ringen. Doe voor de bumbu de ui, knoflook, djahe, laos, kunyit, lomboks, noten en ketumbar in een vijzel en stamp het tot een pasta. Smeer de stukken eend in met de helft van de pasta en laat 3 tot 4 uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de stukken eend in een, met olie ingevette, ovenschaal. Dek de schaal af met een dubbele laag aluminiumfolie en zet het ca. 2 uur in de oven. Neem de gare eend uit de ovenschaal en houd hem warm. Bewaar het braadvocht in de schaal. Zet de oven op 190 graden. Verhit het bewaarde eendenvet in de ovenschaal en schep er de overgebleven bumbu door. Bak 1 tot 2 min. Schep er de santen door en laat 2 min. sudderen. Wentel er de stukken eend door en strooi er de gebakken kokos over. Zet 20 tot 30 min. in de oven. Leg de eend in een andere schaal en garneer met gefrituurde uitjes. Breng op smaak en serveer met sla.

Bebek Bali