Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Itik

Eend in scherpe saus


Ingrediënten:

- 1 eend
- zout
- sap van 1 citroen
- 10 uien
- 150 gr. geraspte kokos
- 9 dl. dikke santen
- 1,5 ltr. dunne santen
- 10 rode lomboks
- 20 peperkorrels
- 5 schijven djahe
- 5 schijven laos
- 3 kruidnagels
- 1 theelepel ketumbar
- foelie
- 2 theelepels anijszaad
- 1,5 dl. olie
- venkel
- half kaneelstokje
- nootmuskaat

Bereiding:

Snijd de uien in ringen, rooster de kokos in een droge pan. Grill de eend tot het vet eruit loopt. Snijd de eend in stukken van 5 bij 8 cm. Stamp in de vijzel de lomboks, peperkorrels, djahe, laos, kruidnagels, ketumbar, foelie, anijszaad, venkel, kaneel en noormuskaat fijn. Meng deze ingredienten met citroensap en zout en smeer de eend hiermee in. Voeg de uien, kokos en dikke santen toe. Verhit de olie op een middelhoog vuur. Leg de eend in de olie en doe de deksel op de pan. Laat de eend zachtjes koken tot bijna alle vocht verdampt is. Meng de dunne santen door de massa. Kook het gerecht tot de eend heel zacht en de saus gebonden is.

Bebek Itik