Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebotok Ayam

Gestoomde pakketjes met kippengehakt


Ingrediënten:

- 500 gr. kippengehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 serehstengel
- 1 daun djeruk purut
- 1 schijf laos
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel kencur
- zout
- peper
- olie
- 2 eieren
- 2 dl. santen
- bananenbladeren

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Kneus de serehstengel en djeruk purut. Schil de laos en maak dit samen met de knoflook fijn in de vijzel. Meng er de kunyit, kencur, zout en peper door. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui. Roer hier de fijngemalen kruiden, serehstengel en djeruk purut door. Kook ondertussen 1 ei hard en splits het andere ei. Als het kruidenmengsel begint te ruiken dan het kippengehakt toevoegen onder voortdurend roeren. Meng de santen met de gesplitste dooier en meng dit door het gehaktmengsel. Laat dit zachtjes sudderen tot de saus dik is geworden. Was de bananenbladeren en verdeel deze in stukken. Verdeel het mengsel over deze bladeren met een plakje ei erboven op. Sluit de pakketjes goed, met bijvoorbeeld cocktailprikkers en stoom ze in ca. 10 a 15 min. gaar in de stoompan.

Bebotok Ayam