Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebotok Daging Pedis

Gestoomde koolpakketjes gevuld met pittig gehakt


Ingrediënten:

- 300 gr. rundergehakt
- 8 bladeren witte kool
- 7 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 groene lombok
- 5 rawits
- 2 schijven laos
- 1 cm. kencur
- 1 theelepel ketumbar
- theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- sap van 2 limoenen
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
- 1 ei

Bereiding:

Blancheer de koolbladeren ca. 3 min. Laat ze uitlekken en afkoelen. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rawits en rode en groene lombok en snijd ze heel fijn. Schil de laos en de kencur. Wrijf de laos, kencur, ketumbar, djinten, trassi, asem samen met limoensap, suiker en zout in een vijzel fijn tot een pasta.

Verhit de olie in een wok. Fruit de sjalotjes, knoflook, lomboks en de rawits in een wok glazig. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ongeveer 5 min. Laat dit mengsel afkoelen. Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt. Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop, vouw de bladeren dicht en steek deze vast met een cocktailprikker. Stoom de gevulde kool in een stoompan in ca. 30 min. gaar.

Bebotok Daging Pedis