Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebotok Udang

Gestoomde garnalenpakketjes met ei


Ingrediënten:

- 200 gr. garnalen
- 1 ui
- 10 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel trassi
- 2 eidooiers
- 1 dl. santen
- 1 serehstengel
- 2 rode lomboks
- asem
- 1 hard gekookt ei
- 6 tenen knoflook
- 4 stukken bananenblad

Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snipper de lomboks fijn en snijd het ei in vieren. Snijd het witte deel van de serehstengel in ringen. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel. Meng in een kom de ui, knoflook, kemirie, djinten, kunyit, trassi en de garnalen. Voeg dan de eidooiers, het zout en de santen toe. Roer alles nogmaals goed door en leg een hoopje van dit mengsel op een stukje bananenblad. Doe hier nog wat sereh, lombok, asem en een stukje ei op. Vouw de bladeren dicht, zet ze vast met een cocktailprikker en stoom ze gaar in de stomer.

Bebotok Udang