Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Belancang

Gestoofd rundvlees in een kruidige saus met kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 theelepel gula djawa
- kruidnagelpoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- trassi
- 1 eetlepel ketjap
- 40 gr. santen, blok
- peper
- zout

Bereiding:

Snipper de uien en knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Strooi peper, zout en kruidnagelpoeder over het vlees en laat het in de koelkast even intrekken. Bak het vlees in de olie en als het bruin is voeg je de uien, knoflook, sambal en trassi toe en bak dit even mee. Voeg 250 ml. water en de ketjap toe en stoof het vlees gaar. Doe op het laatst de santen er bij. Bind de saus eventueel met wat maïzena.

Belancang