Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Belancang
Gestoofd rundvlees in een kruidige saus met kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1 theelepel gula djawa
- kruidnagelpoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- trassi
- 1 eetlepel ketjap
- 40 gr. santen, blok
- peper
- zout
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Strooi peper, zout en kruidnagelpoeder over het vlees en laat het in de koelkast even intrekken. Bak het vlees in de olie en als het bruin is voeg je de uien, knoflook, sambal en trassi toe en bak dit even mee. Voeg 250 ml. water en de ketjap toe en stoof het vlees gaar. Doe op het laatst de santen er bij. Bind de saus eventueel met wat maïzena.
Belancang