Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Kuning Tiga

Groentegerecht met kokosmelk


Ingrediënten:

- 400 gr. kouseband
- 300 gr. bambuscheuten
- 300 gr. kool
- 1,5 kopje dikke santen
- 2 wortels
- 1 grote komkommer
- 8 sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 5 rode lomboks
- 8 kemirienoten
- 2 serehstengels
- 2 schijfjes laos
- 2 daun salam
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels djinten
- halve theelepel trassi
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel zout
- 2 theelepels azijn
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Week de laos en de daun salam een half uur in de santen. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Was de kouseband en snijd het in ca. 2 cm. lange stukken. Snijd de wortels in dunne strookjes. Was de kool en snijd deze in kleinere stukken. De komkommer schillen, over de lengte halveren, zaadjes verwijderen en in 1 cm. schuine stukken snijden. Ontpit de lomboks en snijd ze in schuine ringen.

Maak de sjalotjes, knoflook, ketumbar, djinten, trassi, kunyit en kemirienoten fijn in de vijzel. Verhit de olie en fruit hier de kruidenpasta in. Voeg de serehstengels, laos en daun salam toe en roerbak dit ca. 2 min. Doe hier nu alle gesneden groenten bij en roerbak het geheel ca. 3 min. Hierna de santen, zout en azijn toevoegen en laat het ca. 3 min. koken. Laat de groenten niet te zacht worden. Het gerecht laten afkoelen en koud of lauwwarm serveren.

Acar Kuning Tiga