Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Besengek Daging

Gestoofd rundvlees in kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 ui
- 1 theelepel trassi
- 1 rode lombok
- halve zwarte peper
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- 30 ml. asemwater
- 2,5 dl. runderbouillon
- 5 dl. santen
- 2 theelepels suiker
- zout
- olie

Bereiding:

Kook het rundvlees in genoeg water tot het lekker mals is in ca. 1 uur. Haal het uit de bouillon en snijd het in plakken als het afgekoeld is. Snipper de uien en fruit ze samen met trassi in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de lombok, peper, ketumbar, kunyit, asemwater, suiker en het zout toe. Roerbak het ca. 1 min. op een hoog vuur, voeg dan het rundvlees en de bouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat het ca. 5 min. sudderen. Haal de deksel eraf en voeg de santen toe. Blijf koken tot de saus dikker wordt.

Besengek Daging