Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Besengek Daging Tiga

Blokjes rundvlees in een dikke, kruidige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- stuk santen
- 200 cc. heet water
- olie

Bumbu:

- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 6 lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel asem
- trassi
- zout
- peper

Bereiding:

Vlees wassen en in blokjes snijden. Maal de bumbu tot een pasta, Verwarm de olie in een pan en fruit de bumbu tot het geurig ruikt. Voeg hierbij het vlees, djeruk purut, salam en santen en laat alles zachtjes koken, blijven roeren anders gaat de santen schiften. Zachtjes laten sudderen op een klein vuur. Als het vlees gaar is geworden en het vocht is ingedikt het vuur uitdoen. Plaats het vlees op een schaal en strooi er gefruite uitjes over of gehakte selderie.

Besengek Daging Tiga