Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Biji Salak Dua

Sliertjes in een zoete kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kop ketanmeel
- halve kop tapiocameel
- 0,75 kop water
- zout

Voor de saus:

- 4 koppen water
- 1 kop santen
- 2 plakken gula djawa
- 1 daun pandan
- zout

Bereiding:

Doe het ketanmeel en tapiocameel in een grote mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe hier het water en zout in, meng het goed en kneed tot een deeg. Als het deeg te droog is voeg dan water druppelsgewijs toe en weer goed kneden. Pak een stukje deeg en rol hier een dikke sliert van met een diameter van ca. 1 cm. Snijd deze sliert in 2 cm. schuine stukjes. Doe dit ook met de rest van het deeg.

Breng een pan met ongeveer 8 koppen water aan de kook. Laat het nu zachtjes koken en doe de sliertjes hierin. Laat ze koken tot ze boven komen drijven. Schep ze in een vergiet en hou het even apart. Maak nu in een pannetje van een half kopje water en de gula djawa een stroopje. Doe hier 3 kopjes water, santen, daun pandan en een beetje zout bij. Breng het geheel aan de kook onder voortdurend roeren. Voeg de sliertjes toe en laat het geheel ca. 20 min. zachtjes sudderen. Garneer met geraspte kokos en dien de Biji Salak Dua lauwwarm op.

Biji Salak Dua