Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bika Ambon Dua

Cake met honingraat structuur


Ingrediënten:

- 8 eieren
- 200 gr. suiker
- 220 gr. tapiocameel
- 350 ml. santen
- 5 daun djeruk purut
- 1 eetlepel bakpoeder
- vanille-essence naar smaak
- snufje zout

Gistbeslag:

- 50 gr. patentbloem
- 100 ml. warm water
- 1 zakje droge gist

Bereiding:

Vet een vorm, met vaste bodem, in met boter. Verwarm de oven voor op 170 graden. Kook de santen met de kleingesneden blaadjes. Zeef dit en laat het afkoelen.

Maak eerst het gistbeslag door alle ingrediënten te mengen en daarna een half uur te laten rusten. Klop de eieren met de suiker romig en wit. Zeef het meel met het bakpoeder, voeg het toe aan de eieren en blijf kloppen zodat alle klontjes verdwijnen. Roer het gistbeslag, zout, vanille, de santen en eventueel wat gele kleurstof er door en laat het op een warme plek, afgedekt met een natte theedoek, minstens 2 uur rijzen. Schenk het vloeibare beslag in de vorm en bak het eerst 45 min. met onderwarmte en daarna 35 min. met bovenwarmte op 170 graden. Test tussendoor met een satehstokje of de cake al gaar is.

Bika Ambon Dua