Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bola Ikan Paksoi

Visballetjes met paksoi in een gebonden bouillon


Ingrediënten:

- 400 gr. kabeljauwfilet
- 400 gr. paksoi
- 2 schijven djahe
- sesamolie
- olie
- ketjap asin
- droge sherry
- 3 dl. kippenbouillon
- 1 eiwit
- zout
- maizena

Bereiding:

Maak een papje van 1 eetlepel maizena en 2 eetlepels water. Houd dit apart. Snijd de vis in blokjes en hak de vis fijn. Meng dit in een kom met 1 eiwit, 1 theelepel zout, 2 theelepels maizena en 2 theelepels sesamolie. Pak de vismassa op en gooi het terug in de schaal, zo haal je de lucht uit de massa. Herhaal dit tot de massa stevig is. Rol er ca. 20 balletjes van.

Snijd de djahe in dunne reepjes. Was de paksoi en verwijder de lelijke bladeren. Snijd de paksoi in stukken. Blancheer deze in kokend water, spoel met koud water af en laat het uitlekken. Breng in een ruime pan water aan de kook, de visballetjes toevoegen en kook de balletjes 3 min. tot ze naar boven drijven. Schep ze uit het vocht.

Verhit op een hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak de djahe tot het geurt. Roerbak paksoi en 1 eetlepel sojasaus ca. 1 min. Voeg de bouillon en 2 eetlepels sherry toe en breng aan de kook. Roer zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Visballetjes erbij, goed mengen en nog 1 min. laten sudderen.

Bola Ikan Paksoi