Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Brengkessan Udang Tempeh

Gestoomde pakketjes van tempeh en garnalen in bananenbladeren


Ingrediënten:

- 1 tempeh
- 150 gr. garnalen
- 4 sjalotten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 1 theelepel kunyit
- 1 schijf laos
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 4 takjes daun kemangi
- heet water
- sap van een halve citroen
- 100 gr. santen
- zout
- bananenblad

Bereiding:

Snijd het bananenblad in acht stukken. Snijd de uien en knoflook zeer fijn en de lomboks in ringen. Maak dit in de vijzel fijn met de kunyit, laos, kemirienoten en trassi. Snijd de tempeh in kleinere stukken en maak het ook fijn. Meng dit samen met de fijngemaakte kruiden. Meng hier de kemangiblaadjes, garnalen, water, citroensap, geraspte santen en zout naar smaak door. Verdeel dit in 8 porties over de bananenbladeren en vouw er pakketjes van. Maak ze dicht met prikkers of touw en stoom ze gaar in ca. 30 min. Grill ze verder op een barbecue.

Brengkessan Udang Tempeh