Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Buah-Buahan Laut Pedis

Pittige zeevruchtensoep


Ingrediënten:

- 1,5 kg. gemengde zeevruchten
- 3 serehstengels
- 7 rawits
- 7 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 5 schijven djahe
- 3 rode lomboks
- 3 schijven laos
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels asem
- 1,5 ltr. water
- 1 theelepel trassi
- sap van 2 limoenen
- 1 eetlepel ketjap asin
- 1 eetlepel kristalsuiker
- zout

Bereiding:

Gebruik een mix van vis, inktvis, garnalen en kokkels of mosselen. Pel de sjalotjes en de knoflook en hak ze fijn. Was de lomboks en hak ze fijn. Schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Verwijder de bovenkant van de serehstengels en snijd ze fijn. Maak de vissen en schaaldieren schoon. Snijd de rawits in de lengte doormidden. Kook in een pan met het water de viskoppen en garnalenschillen met de djahe, de laos en de sereh ca. 5 min. Zeef de bouillon.

Verhit de olie in een koekenpan en smoor hierin de sjalotjes en de knoflook glazig. Schep deze in de pan met de visbouillon. Voeg de lomboks, asem, trassi, ketjap en de suiker toe. Doe de schelpdieren erbij en kook deze tot ze geopend zijn. Voeg de garnalen, de inktvis, de rawits en zout naar smaak toe en laat de soep nog even koken. Laat tot slot de vis en het limoensap nog ca.10 min. meekoken.

Buah-Buahan Laut Pedis