Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bubur Candil

Zoete pap met ketanmeelballetjes


Ingrediënten:

- 200 gr. ketanmeel
- 1 theelepel kapur sirih water
- 9,25 dl. water
- 200 gr. gula djawa
- 2 daun pandan
- 6 eetlepels rijstmeel
- 250 ml. kokosroom

Bereiding:

Los de 6 eetlepels rijstmeel op in water tot een papje. Meng 1 theelepel kapur sirih met 1 glas water. Goed roeren en even 10 min. laten rusten tot het kalk naar de bodem is gezakt. Meng ketanmeel, kapur sirih water en 175 ml. water en kneed dit tot een deeg. Maak hier bolletjes zo groot als knikkers van. Verwarm de rest van het water boven een vuurtje en voeg de pandan bladeren en gula djawa toe, roeren tot de gula djawa is opgelost. Zeef het geheel en laat dit nog even zachtjes pruttelen op klein vuur. Voeg dan de balletjes toe en laat ze koken tot ze boven komen drijven, haal ze er nu weer uit. Voeg het rijstmeelpapje toe en roer tot de pap wat dikker is. Doe de balletjes terug. Schenk voor het serveren de kokosroom erbij.

Bubur Candil