Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Ayam

Basis kruidenpasta voor kipgerechten

Bumbu Ayam | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne


Ingrediënten:

- 14 sjalotten
- 26 tenen knoflook
- 10 rode lomboks
- 2 serehstengels
- 2 cm. kencur
- 3 schijven laos
- 5 cm. kunyit
- 10 kemirienoten
- 4 eetlepels gehakte gula djawa
- 4 eetlepels olie
- 2 daun salam

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Schil de kencur, laos en kunyit en hak of rasp ze fijn. Snijd de lomboks in ringen. Kneus de serehstengels. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal alle ingrediënten, behalve de daun salam en serehstengels, fijn in de vijzel. Fruit de kruidenpasta, daun salam en sereh in de hete olie tot de bumbu een gele kleur heeft. Laat het afkoelen en doe het over in een goed afgesloten pot. Gebruik deze bumbu voor het bereiden van verschillende kipgerechten.

Bumbu Ayam