Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Biskuit Nanas
Bubur Bayam
Daging Cincang Tahu Taoco
Kari Daging Dua
Klepon Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Bumbu Ayam
Basis kruidenpasta voor kipgerechten
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Anne
Ingrediënten:
- 14 sjalotten
- 26 tenen knoflook
- 10 rode lomboks
- 2 serehstengels
- 2 cm. kencur
- 3 schijven laos
- 5 cm. kunyit
- 10 kemirienoten
- 4 eetlepels gehakte gula djawa
- 4 eetlepels olie
- 2 daun salam
Bereiding:
Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Schil de kencur, laos en kunyit en hak of rasp ze fijn. Snijd de lomboks in ringen. Kneus de serehstengels. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal alle ingrediënten, behalve de daun salam en serehstengels, fijn in de vijzel. Fruit de kruidenpasta, daun salam en sereh in de hete olie tot de bumbu een gele kleur heeft. Laat het afkoelen en doe het over in een goed afgesloten pot. Gebruik deze bumbu voor het bereiden van verschillende kipgerechten.
Bumbu Ayam