Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Bali Daging Dua

Gestoofd rundvlees in een kruidige saus

Bumbu Bali Daging Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1,5 dl. water
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 theelepels asem
- olie

Bumbu:

- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 schijven laos
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel ve-tsin
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit dit in de olie. Voeg het vlees toe en bak dit even mee. Doe de bumbu er bij en bak die mee, voeg de sambal en de ketjap toe. Roer de asem door het water, giet dit bij het vlees en stoof dit anderhalf uur of tot het vlees gaar is. Laat de saus indikken. Verwijder de sereh, djahe, daun salam en laos voor het opdienen.

Bumbu Bali Daging Dua