Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Rujak

Gesmoord rundvlees in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 750 gr. runderlappen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 kemirienoten
- 2 lomboks
- citroensap
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- suiker
- 50 gr. santen
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Vlees in blokjes snijden. Uien en lomboks fijnsnijden, knoflook persen en fruiten in 2 eetlepels olie. De laos, sereh, salam en djeruk purut toevoegen, daarna het vlees. Als het vlees dichtgeschroeid is, de santen met 2 glazen water laten sudderen tot het gaar is. Als het vlees niet gaar genoeg is, dan kun je telkens wat lauw water toevoegen.

Bumbu Rujak