Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pacar Cina

Koekreepjes met suikerglazuur


Ingrediënten:

- 500 gr. sagomeel
- pandanpasta
- 4 dl. dikke santen
- 200 gr. kristalsuiker
- 1 theelepel zout
- 2 dl. water

Bereiding:

Meng het sagomeel met de dikke santen en het zout. Kneed alles tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 2 porties. Meng de helft van het deeg met de pandanpasta tot het de gewenste kleur heeft. Rol beide porties deeg afzonderlijk met een deegroller tot een lap van ca. 3 mm. dik. Leg de witte deeglap op de gekleurde lap en rol het nog eens met de deegroller. Snijd deze deeglap in dunne reepjes. Kook water in een ruime pan. Doe de reepjes deeg met een paar tegelijk in het kokende water. Als ze gaan drijven, zijn ze gaar. Laat ze in een andere pan met koud water afkoelen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Kook de suiker in een pan met de 2 dl. water tot een dik glazuur. Bestrijk de koekreepjes met het suikerglazuur en laat ze drogen.

Pacar Cina