Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cah Paksoi Dua

Paksoi met kip en prei in bouillon

Cah Paksoi Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter


Ingrediënten:

- 500 gr. paksoi
- 1 kipfilet
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel aromat
- 2 eetlepels oestersaus
- 5 druppels sesamolie
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels water
- 2,5 dl. kippenbouillon
- peper
- olie

Bereiding:

Paksoi wassen en 3 cm. lang snijden. Vlees in kleine blokjes snijden. De prei halveren en 1 cm. breed snijden en wassen. Knoflook schoon en fijn maken. Maïzena en water aanlengen tot een papje. Olie in pan verhitten en de prei en knoflook fruiten. Vlees meeschroeien tot wit. Oestersaus toevoegen, omscheppen en bouillon er bij gieten. Kruiden er indoen. Wanneer de bouillon pruttelt, paksoi toevoegen, omscheppen en knappend gaar smoren. Saus binden met de maïzena. Sesamolie erop druppelen, snel omscheppen en heet serveren.

Cah Paksoi Dua