Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cendol Biji Mutiara

Drankje van sagoparels, kokosmelk en Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 200 gr. sagoparels
- 200 gr. gula djawa
- 1 daun pandan
- 5 dl. dikke santen
- 1 ltr. water

Bereiding:

Rasp de gula djawa. Kook de sagoparels en daun pandan ca. 30 min. in een pan met 7,5 dl. water tot de sago gaar is. Verwijder de pandan en laat het in een vergiet uitlekken. Laat 2,5 dl. water koken en roer de gula djawa hierdoor tot je een dikke siroop hebt. Doe de santen in een pan en breng dit zachtjes aan de kook.

Vul glazen tot een kwart met de sago. Voeg er zoveel santen bij tot de glazen voor de helft gevuld zijn. Doe er gula djawa siroop naar smaak bij en vul aan met ijsklontjes of geschaafd ijs.

Cendol Biji Mutiara