Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Chayote Santen

Pompoen met runderhaas en garnalen


Ingrediënten:

- 2 labu siam
- 125 gr. gepelde garnalen
- 150 gr. runderhaas
- 60 gr. petehbonen
- 4 dl. dunne santen
- 1 tomaat
- 4 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 4 schijven laos
- 1 serehstengel
- 4 daun salam
- halve theelepel witte peper
- zout
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Schil de labu siam en laat het ca. 15 min. weken in water met wat zout. Verwijder de pitjes en snijd het in dunne repen. Snijd het vlees in reepjes, de petehbonen doormidden en de tomaat in partjes. Snipper de sjalotjes en knoflook en snijd de lomboks in dunne ringen. Maak voor de bumbu de sjalotjes, knoflook en de lombok fijn in de vijzel.

Verhit olie in de wok en fruit de bumbu hier ca. 2 min. in. Kneus de laos en de serehstengel. Voeg dan de laos, serehstengel, daun salam en peper toe, schep regelmatig om. Voeg na ca. 3 min. de garnalen en vlees toe en roerbak dit ca. 3 min. Schenk dan de santen hierbij in en laat het geheel koken. Zodra het kookt, de labu siam toevoegen en het vuur zacht zetten. Laat dit ca. 15 min. sudderen.

Chayote Santen